søndag den 30. oktober 2011

"Den lille fede"

Fredag var vi ude og spise med vores venner Martin og Sigga på restaurant Den lille fede i Boltens gård.
Vi har spist her flere gange og været meget tilfredse hver gang, men for mange år siden. Så vi var spændte på om konceptet stadig holdt, også nu med andre ejere.
Stedet ligner fuldstændig sig selv, lidt grotteagtig stemning, og der blev helt fyldt op de 4 timer vi var der. Lydniveauet var temmelig højt, men det er der ikke noget at sige til med den rundhåndede genopfyldning der fandt sted i vinglassene.
Der er 1 menu hvoraf man kan vælge den fulde 7 retters eller en 5 retters udgave. Vi valgte 7 retters med vinmenu (798kr) undtagen Sigga, hun valgte 5 retters, hvoraf hun kun ku li 2 af retterne, men det var ikke et problem, køkkenet fandt da bare på noget andet til hende - god service!
Når jeg går ud og spiser kan jeg virkelig godt lide at starte med en cocktail, men det fantastiske koncept er altså endnu ikke helt en naturlig ting på de danske restauranter. Og heller ikke på den lille fede. Vi ku starte med en longdrink, altså gin/tonic, rom/cola og lign., ikke helt det samme, men det ku gå an.
Vi fik lækkert surdejs foccacia brød med auberginecreme på bordet, virkelig velsmagende.
1. ret var en græskar og jomfruhummerbisque med dild og æble og græskar tern. Hertil en butterdejs brød stav, som rent visuelt så flot ud, men smagsmæssigt var ligegyldig.
Det var en vanvittigt velsmagende ret, den fede suppe spillede godt med de små friske tern og desuden var der tilsat lidt piment, som lige gav suppen lidt spark.
2. ret var Torsk med bønner, svampe og blåmuslinger.
Endnu en super velafstemt ret, den bløde fisk til de sprøde bønner og svampe. Meget smagfuldt og lækkert, en af mine favoritter fra aftenen.
3. ret var Kongekrabbe med løg og citrus
Aftenens mest æstetisk flotte ret. Der var desværre ikke så meget smag i krabben, men de andre elementer på tallerkenen var rigtig lækre, den bløde selleripure, sammen med den sure æblepure, og de to former for løg; stegte løgringe og syltede løg.
4. ret var Kartoffelterrin med skagenskinke og trøffel
En fin lille ret, med super god trøffelsmag. Passede godt efter tre fiske/skaldyrs retter, som opvarmning til hovedretten.
5. ret var Kalv med rodfrugtspure og aspargeskartofler
Endnu en super lækker ret, kødet var perfekt tilberedt og smagene var fuldendte.
6. ret var Fleur d'aunis med æble og kommen
Jeg har meget stor kommen-fobi, så var spændt på denne lille osteanretning. Knækbrød var med kommen og æblet var marineret i kommen, men alligevel var kommen smagen ikke voldsom, og passede jo virkelig godt til den lækre bløde franske ost.
7. ret var Citron og lakrids, kage og is
Jeg er i den grad dessertmenneske og dette var tæt på perfektion på en tallerken. Lakrids is ovenpå en lille mazarinkage, citroncreme med lidt frisk grape og sprødstegte brødtern og flamberede marengstoppe. Det hele spillede simpelthen fantastisk, skønne smage hver for sig og sammen endnu bedre. Jeg blir helt lækker sulten igen!

Alt i alt en virkelig vellykket aften både smags, syns og stemningsmæssigt. Jeg vil klart anbefale et besøg på den lille fede, menuen skifter vist temmelig ofte, så skal I nå denne lækre menu, skal I nok skynde jer. Det er godt givet ud at vælge vinmenu til, man får smagt en masse lækre velafstemte vine og der bliver flittigt genopfyldt, så vi gik derfra i MEGET højt humør.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar