fredag den 21. oktober 2011

Halloween hygge

Det er en tradition at vi i efterårsferien laver græskarhoved og herefter græskarsuppe.
Min mand og pigerne står for græskarhovedet, som i år kom til at se således ud

Suppen blev til på følgende måde:
1 løg i tern og 2 fed hakket hvidløg svitses i olivenolie. Tilsæt 1 tsk timian og 1 tsk spidskommen. Tilsæt 1 glas hvidvin og kog op. Tilsæt græskarkødet, vi havde omkring 1,5kg og ca. 500g kartofler i tern. Tilsæt hønsebouillon så det dækker og kog til græskar og kartofler er møre. Når det er mørt hælder jeg det meste af vandet fra (gem det) og blender suppen. Herefter smages den til med fløde, creme fraiche og evt. noget af kogevandet, hvis den er for tyk. Til sidst smager jeg til med salt, peber og masser af frisk purløg.
Suppen blev serveret med bacon tern og squashtern vendt i olivenolie og herefter polentagryn med salt/peber, som blev stegt super sprøde i olivenolie.
I år har vi eksperimenteret lidt med andet halloween pynt, det er bl.a. blevet til dette perlegræskar af mini rørperler.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar