torsdag den 29. december 2011

Julefrokost og "Almanak"

Julefrokosten med farfar stod i år på Medister, Gordon Ramsays honningglaserede skinke som så i vores tilfælde blev til hamburryg, grønlangkål, syltede agurker og bolsjebeder og Gordon Ramsays stegte kartofler.
Efter igen i år i tv at have set Gordon Ramsay lave honningglaseret skinke med tænderne løbende i vand, blev vi enige om at det skulle vi prøve. Det var dog ikke lige til at få fat i en skinke, så vi brugte en hamburryg i stedet og fulgte kogetiden på denne. Opskriften kan findes på: http://www.bbcgoodfood.com/recipes/168623/gordons-honey-glazed-ham
Det kunne godt gå hen og blive en julefavorit, honningglaseringen passede rigtig godt til den røgede/salte smag i hamburryggen.
Grønlangkålen var fra Meyers Almanak, ligesom de syltede sager.

Endnu engang må jeg rose Meyers værk "Almanak", som jeg virkelig er stor fan af. Retterne fungerer, bogen er flot og der er masser af brugbar viden. MEN registeret fungerer ikke, det er svært at slå op i og f.ex. grønlangkål står ikke i registeret, på trods af at opskriften findes i bogen. Sådan er det med flere retter i bogen, hvilket jo gør bogen svær at bruge som opslagsværk.
Ristede kartofler i andefedt er også en Gordon Ramsay opskrift, som virkelig gør kartoflerne lækre. Og når man nu står tilbage med en masse dejlig andefedt fra juleaften, er det da bare om at finde noget at få det brugt til. Opskriften findes her:
http://www.channel4.com/4food/recipes/chefs/gordon-ramsay/perfect-goose-fat-roast-potatoes-recipe

Ingen kommentarer:

Send en kommentar