tirsdag den 19. februar 2013

Pluto - Anmeldelse

Lørdag aften skulle Rasmus Oubæks nyeste restaurant Pluto prøves. Stedet er et stort åbent lokale, nærmest fabriksagtigt. Stemningen er uformel og konceptet blev præsenteret som tapas.
Da vi ikke havde spist der før, blev vi anbefalet at tage de 12 retter til 400kr, for at komme rundt på hele kortet og prøve ting, vi nok ellers ikke ville prøve. Retterne er lavet så de passer til at to kan dele, hvis man plukker af kortet. Vælges menuen serveres den family style, dvs. retter til deling til alle ved bordet.
Retter kom løbende på bordet, 1 til 3 af gangen.
1 servering var Croquetter med svineskank og foie gras. Tja hvad kan jeg sige andet end at disse to komponenter paneret og friturestegt smager himmelsk, hvis nogle skulle være i tvivl





Løbende kom så solæg, ansjoser og sardiner og et udvalg af charcuterie.
 Æggene var meget stærke, og ellers ikke specielt interessante.
Mængden af ansjoser og sardiner var meget overvældende, det havde været rigeligt med én af hver pr person. Ikke lige en favorit ved bordet, men smagte jo som det skal, hvis man er til det.

Lækkert stort udvalg af pølse og skinke, som smagte fantastisk med det skønne nærmest saftige brød.


Herefter kom tre fiskeserveringer; torsk med kartoffel og porre, kammuslinger med gulerod og havtorn og pighvar med jordskok og rømørejer.
Torsken var perfekt tilberedt efter min mening, nemlig lige i underkanten, så den var fin i smagen og blød i konsistensen. Dejlig ret.

Aftenens klart mest veldisponerede ret. Kammuslinger var perfekte med stegeskorpe og fine glasklare indeni. Harmonien mellem den milde, søde gulerod og de friske syrlige havtorn gjorde retten helt perfekt.

Pighvaren havde til gengæld fået for meget efter min mening, den var helt færdigstegt på kanten til tør. Rejerne var kedelige og overtilberedte og jordskokker er jeg bare ikke vild med. Så ikke min yndlingsret.

Så stod den på 3 gange kød/indmad. Indmad fylder meget på menukortet, men vi blev lovet at vi ville få tilberedninger vi ikke før havde fået.
Kalvehjerte, bouillon og sprødt brød.
Flot tilberedt hjerte i tynde skiver, men mindede mest af alt om et sejt stykke ked. Det virkede godt med det bløde kød til de sprøde løg og brød. Men jeg er altså ikke blevet fan af hjerte efter denne ret.

Brissel og løg
Rigtig flot og veltilberedt brissel, skøn ret.

Pølse, foie gras og bagt selleri
En meget voldsom ret på dette tidspunkt i serveringen. Den kom til at virke meget fed, selv sellerien, da man var på nuværende tidspunkt var ved at være mæt. Lidt ærgerligt, da det ellers virkede som som lækker ret.

Til dessert kom to serveringer; yoghurt med æble og myntegranite, og chokolade med cookie dough.
Denne dessert var både meget speciel i udtryk og smag. Lignede en servering grønkål og blev heller aldrig rigtig dessert agtig.
Så klassisk at det ikke kan andet end at fungere fantastisk.

Aftenen blev afsluttet med en cocktail, dette er det nemlig også muligt at få på Pluto. Der sad en del i baren på nuværende tidspunkt og nød cocktails. Jeg fik en meget lækker whisky sour.
Pluto er et virkelig fedt sted med god stemning, spændende mad og skønne drinks.
Jeg er lidt ked af vi blev lokket til at vælge menuen i stedet for selv at sammensætte. Der var mange retter på kortet jeg hellere ville have smagt. Men så må jeg jo bare komme igen og smage mere.

2 kommentarer:

  1. Tak for en god og informativ og brugbar anmeldelse.

    Venligst

    Karen

    SvarSlet
  2. Hej Karen
    Tak for din kommentar, er glad for anmeldelsen ku bruges.

    Vh.
    Soffi

    SvarSlet