mandag den 30. januar 2012

Middag på Restaurant Neu i Berlin

Restaurant Neu nød vi middag på lørdag aften. Restauranten har fået en Bib Gourmande i Michelin guiden, og prisniveauet er virkelig fint her.
Vi valgte kokkens overraskelsesmenu med 5 retter og tilhørende vine til 74 Euro.
Brødet blev serveret med smør med ananas/karry, smør med persille og cream cheese curd. Den sidste var klart aftenens favorit smørelse, men igen var brødet temmelig kedeligt.
Først fik vi en maki rulle med agurk og sorte ris med kokos gele og hakket radise. En dejlig mundfuld.
Herefter fik vi brioche med tunmousse og wasabikaviar. Også en fin mundfuld.
1. ret var kartoffelsuppe med blodpølse, peberrod og hyldebærgele.
Rigtig lækkert, suppen var helt perfekt smagfuld, pølsen smeltede nærmest på tungen og peberroden gav retten lidt spark.
2. ret var kammuslinger med skum af chablis, stegt artiskok, stegt tomat, tomat syltetøj, tomatmousse og stegt persille.
Igen rigtig lækkert, med både sprøde og bløde elementer. Smagene passede rigtig godt sammen.
3. ret var havørred, belugalinser, chablisskum, gulerødder, kål og spirer med kokos.
Fin ret men alt for stor, og ærgeligt at genbruge skummen fra forrige ret.
Inden 4. ret fik vi en lille mundfrisker i form af en solbærsorbet - også lidt for stor.
4. ret var gris, bali ris med parmesan, gulerødder og løg med gulerodsskum, porrepure, brøndkarse og kakao.
Her skulle de have overvejet begrebet Less is more. Der foregik alt for meget på denne tallerken og igen var det en alt alt for stor portion. Retten var rodet og vi var faktisk mætte på nuværende tidspunkt, så den var svær rigtig at nyde. Dog skal det fremhæves at grisen var tilberedt helt eminent, den havde ikke antydningen af at være tør (dog manglede der fuldstændig sprødt skind).
5. ret fik vi præsenteret som sprøde crepes, kumquats, hasselnøddecreme, grapesorbet, chokoladecreme med karamelliseret hasselnød.
De sprøde crepes var vist mere noget henad pleskner, hårde tørre kager. Kumquatsne var bedske, sorbet for sur/bedsk og hasselnøddecreme smagte ikke rigtig af noget. Kedelig og dårligt afstemt dessert.

Stedet er rigtig hyggeligt og pænt, det ligger i en gård på Oranienburger strasse. Tjenerne var virkelig venlige og meget forklarende (selvom de ikke altid vidste hvad tingene hed på engelsk). Og vinene var bare så lækre og spændende.
Regningen lød på 150 Euro (omkring 1100 kr) for apperitif og 2 x 5 retter med tilhørende vinmenu - Virkelig Value for money!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar