onsdag den 28. august 2013

Sæson for æbler

Min have bugner i disse dage af æbler, både på og under træet. For at få gjort et lille indhug i dem, blev ungerne sendt ud for at høste. Det blev idag til æblejuice med jordbær og hyldeblomst, æblekompot og æble/brombærtærte.


Inspireret af Joe & the juice bryggede vi æblejuice, som vi blendede med frosne jordbær og lidt hjemmelavet hyldeblomstsaft, lækkert lækkert lækkert


Til æblekompotten kogte jeg 1 kg æbler uden skræl og kernehus sammen med 1 1/2 dl. æblecider og en kanelstang. Alt efter æblesort skal de koges til de er møre, mine æbler kogte helt ud efter 20 minutter, men i nogle tilfælde vil det være nødvendigt lige at køre en stavblender igennem dem. Efter de er kogt sammen tilsættes 2-3 spsk ahornsirup (mængden kommer an på hvor søde æblerne er), og det koges yderligere 5-10 minutter.
Herefter køles det af og kan nydes på brød eller andet, min personlige favorit er på græsk yoghurt med lidt ristede nødder.

Fra kogebogen Byens bedste kager bagte jeg en æblebrombær tærte med mazarinmasse. I weekenden var vi på brombær rov, så herfra havde vi stadig masser af brombær.
Kagen er nem, og bogen er en af de mest brugte herhjemme, da den både indeholder tærter, kager, boller mm. Masser af gode opskrifter heri.


2 kommentarer:

  1. Sikke en smuk juice. Vi kan desværre ikke komme til vores æbletræ, da der er nysået græs hele vejen rundt om.

    SvarSlet
  2. Tak, og den er også go ; )

    SvarSlet