onsdag den 18. juli 2012

Cannelloni

Jeg har længe gerne ville lave cannelloni, og endelig fik jeg mig taget sammen. Dog var det svært at finde en opskrift som var rigtig børnevenlig, da stort set alle opskrifter var med spinat og ricotta, hvilket lyder rigtig lækkert i mine øre, men desværre ikke i mine børns. Så jeg har selv været opfindsom og lavede i stedet med kødfyld, tomatsovs og ricotta/parmesan.
Svits 1 løg i tern og 3 fed hakket hvidløg i 2 spsk. olivenolie, tilsæt efter et par minutter 500g hakket oksekød. Når dette er svitses tilsættes 140g tomatpure og dette svitses kort. Hæld en flaske mosede tomater i en skål og fyld den tomme flaske med vand (for at få al tomaten ud), som hældes i kødblandingen. Denne koges nu ind ca 20 minutter. De mosede tomater blandes imellem tiden med salt/peber og 1 stor håndfuld itureven basilikum. Kødsovsen smages til med salt/peber og 1 spsk tørret basilikum og 1 spsk tørret oregano. Lad blandingen afkøle let. Bland 250g ricotta med 1 stor håndfuld revet parmesan, salt/peber og lidt revet muskatnød.
Læg i et fad halvdelen af tomatsaucen, fyld de ca 20 cannelloni rør med kødet og læg disse på tomatsaucen i et lag, læg ricottablandingen ovenpå, resten af tomatsaucen hældes over og tilslut frisk mozzarella i skiver og evt lidt revet mozzarella. Bag ved 180 grader i ca 30-40 minutter.
Godt alternativ til lasagne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar