søndag den 5. februar 2012

Middag lørdag aften

Lørdag aften med masser af mad og gode venner - Alletiders!
Min ældste datter og jeg er meget enige om at elske tallerkenanretning. Så gæster lørdag aften må selvfølgelig betyde 3 retters menu.

Hjemmebagt ølandshvede brød med smør rørt med citronskal, løvstikke, persille, purløg og lidt ekstra havsalt (det ku vel hedde smør a la Gremolata).


Forreten bestod af ristet brød med stegte kammuslinger og ørredrognsvinaigreitte; bestående af meget finthakket skalotteløg og agurk uden skræl, purløg, citronsaft, olivenolie, ørredrogn og salt/peber.
Børnenes forret bestod af brød med pesto af basilikum og løvstikke og tomattern med basilikum, olivenolie, salt/peber.

Hovedretten var langtidsbraiseret nakkefilet, som blev sat i ovnen ved 100 graden om formiddagen sammen med øl, æblemost, svinefond, rosmarin, piment, løg og hvidløg.  Den sidste times tid blev tilføjet gulerødder og bolsjebeder i tern.
Hertil Meyers Ricotta og spinat gnocchi (Almanak), som til slut blev stegt af på panden.

Desserten var en dejlig Gateau marcel, med hjemmelavet vanilleis, blåbær og lidt popsukker.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar