søndag den 12. februar 2012

Geist - Anmeldelse

Endelig kom vi en tur på Bo Bechs restaurant Geist. Restauranten er nærmest huleagtigt i sine mørke jordfarver. Vi havde bestilt bord i madbaren, og blev placeret direkte overfor hvor Bo Bech stod og anrettede alle de varme retter. Det var fantastiske pladser og meget opslugende at sidde der med frit udsyn og følge med i det hele. Køkkenet gled bare på skinner, nærmest helt uden snak - meget fascinerende.
Desværre var der med temmelig voldsomme tømmermænd, så mine smagsløg og opmærksomhed på maden var lidt sløret, og de flydende varer bestod for mit vedkommende af 3 flasker mineralvand (vand ad libitum for 35kr!). Jeg skal forsøge at skrive et par ord om maden til trods for dette, men tag det med et gran salt.
Menu kortet består at 20 salte retter i små og store udgaver, som det så er meningen man blander som man har lyst. Derudover er der 10 søde retter, inkl et par oste serveringer.
Vi valgte at starte med at bestille to retter hver og så dele disse lige over, så vi fik smagt så meget forskelligt som muligt.
Dejligt at være tilbage i den danske restaurations branche med lækkert surdejs brød med sprød skorpe, sej krummer og masser af smag.

De to første retter var kartoffelmos med taskekrabbe og rå okse og tun med ansjos.

Serveringerne er vældig flotte, enkle og forklædte.
Mosen med taskekrabbe var så blød og fin og virkelig velsmagende (skjult under skum).
Den rå okse og tun var også lækker og perfekt salt, men retten var faktisk for stor, også selvom vi delte den i to, den blev lidt for voldsom.
Herefter fik vi vesterhavspighvar med fennikelravioli (den eneste ret der har været på menukortet siden start) og pattegris med bløde løg og artiskokker.

Blød pighvar med surmælksprodukt og små velsmagende ravioli - virkelig lækkert. Men med tømmermænd var den super møre og smagfulde gris med sprøde friterede artiskokker helt perfekt.
Vi var faktisk på nuværende tidspunkt ved at være godt mætte, men skulle selvfølgelig lige have et par desserter med. Vi valgte Chokoladeøllebrød med kokos og Luft i luft i luft tiramisu.
 Chokoladeøllebrøden blev serveret med rutebiler, trøffel og kokosis. Desserten var meget kraftig i smag,  som fungerede godt med isen. Tiramisuen var mere min smag, det var en meget luftig udgave som titlen jo også indikerede, og derfor ikke så tung og med mere milde smage.
Men det bedste var næsten at vi til kaffen fik serveret den smukkeste hvide candyfloss med lime smag, fantastisk påfund.
Regningen endte på 1250kr for 2 x 3 retter, 2 x vand, 1 glas champagne, 1 glas rødvin og 2 x kaffe.
Vi kommer bestemt igen og skal klart have de samme pladser. Efter sigende skifter retterne ofte, så der vil altid være nye retter at smage.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar